Podcast Wijs en Sterk tegen pesten #denkffna -  week tegen pesten

Podcast Wijs en Sterk tegen pesten #denkffna - week tegen pesten

Tijdens de Week Tegen Pesten is er de podcast gemaaakt 'Denk ff na' door de Wijs en Sterk Kids die hun ervaringen en tips over hoe om te gaan met pestgedrag. Onder leiding van Joel labadie, de host van de podcast (bekend van het Klokhuis), beantwoorden de kinderen vragen en praten ze openhartig over hun eigen ervaringen. Joel deelt ook een persoonlijk verhaal: "Als ik naar de pesters had geluisterd, had ik nu nooit bij het Klokhuis gezeten of zelf les gegeven. Het was niet altijd makkelijk, maar ik heb altijd doorgezet en in mezelf geloofd." Een boodschap waar veel kinderen zich in herkennen.

De kinderen spreken over de diepgaande impact van pesten en hoe pesters vaak geen idee hebben van de gevolgen van hun gedrag. Ze vertellen hoe pesten hun eigenwaarde heeft aangetast en zelfs tot zware, negatieve zelfgedachten leidde, zoals "waar is dit leven goed voor?" Het delen van deze kwetsbare verhalen is bijzonder krachtig, want als deze kinderen zo hebben gedacht, zijn er vast meer die zich zo voelen. Daarom roepen ze iedereen op: denk ff na voordat je iets lelijks zegt!

Naast deze verhalen delen de Wijs en Sterk Kids ook waardevolle tips. Hulp vragen en praten met dierbaren blijkt het belangrijkste om uit het pesten te komen. In jezelf blijven geloven, leuke hobby's zoeken en vrienden om je heen verzamelen helpen om plezier te blijven maken. Ook is het belangrijk om te leren opkomen voor jezelf en om te gaan met je gevoelens en piekergedachten. De stem van de pester mag namelijk nooit jouw eigen stem worden. Beluister nu de hele podcast via : https://youtu.be/E0pUoI6AIyw en deel hem met anderen. Samen staan we Wijs en Sterk tegen pesten! ๐Ÿ’ช 

22-10-2024 11:02